Tiden efter Covid-19


Tiden efter Covid-19 krisen.

Af Kim Møller, Foto: Torben Lund

I vores sidste indlæg vurderede vi at der ikke skulle spilles flere kampe i indeværende sæson og det er der da heller ikke så meget der tyder på. Dog betyder udsættelsen af de olympiske lege at sæsonen for ligaen og dermed også for 1.division kan forlænges til udgangen af Juni.

Læs også: Derfor bør sæsonen være slut

Problemet er bare at holdene er i gang med at sammensætte næste års trup og nogle ved ikke om de skal spille liga eller 1.division henholdsvis 1. eller 2.division, og jo længere tid der går med at få sluttet af, jo sværre bliver det at få sat en trup sammen der passer til økonomien.

Covid-19 har allerede kostet i indtægter men det er småpenge i forhold til hvad der venter forude, for når Covid-19 er udslettet (forhåbentligt) så kommer helt nye problemer. Tilbage står en lang række firmaer der ikke har tjent penge i en periode og da omkring 80% af en håndboldklubs indtægter kommer fra sponsorer er det disse firmaer der skal holde gang i TMT og de andre eliteklubber i Danmark. Både store og små sponsorer kan blive nødt til enten helt eller delvis at trække sig og det bliver derfor et kæmpe arbejde at få økonomien til at hænge sammen i håndboldklubberne.

Situationen er meget alvorlig da der næppe er mange 1.divisionsklubber der tåler at komme ud med store røde tal, og vores bud er at vi vil se en meget lav gennemsnitsalder på de fleste hold i vores række. Der er ingen garanti for at rutinerede spillere som Jeppe Jonasson og Alexander Hansen (og hvem ved om det stopper her) erstates med andre rutinerede spillere. Heldigvis er vi så godt stillet at vi har en lang række store talenter i TMT som Jesper Redlefsen, Casper Madsen, Thomas Clausen og det stærke U-19 hold. Der er desuden lavet aftaler med et par unge spillere fra Flensburg og en fra Roskilde og i sidste ende skal klubben nok få sat en slagkraftigt hold sammen, men den sværeste kamp venter når coronavirusen er væk.